8-sided radial menu

If you have questions or comments concerning any non-support related 3Dconnexion topic, please use this forum.

Moderator: Moderators

Post Reply
sient
Posts: 2
Joined: Wed Oct 19, 2016 10:01 pm

8-sided radial menu

Post by sient » Wed Oct 19, 2016 10:05 pm

The current radial menu support in windows (3DxPieMenus.exe) only allows for four options. It would be nice if this could be extended to 8 (so instead of each option taking 1/4th of the circle, each option would take 1/8th of the circle).

Along the same theme, it would be nice if the offered options could change if you were also pressing a modifier key, ie, shift.

AOstridge
Posts: 1
Joined: Thu Dec 01, 2016 5:50 am

Re: 8-sided radial menu

Post by AOstridge » Thu Dec 01, 2016 8:01 am

This would be great!

f.dinh
Posts: 4
Joined: Mon Dec 19, 2016 5:43 am

Re: 8-sided radial menu

Post by f.dinh » Fri Dec 23, 2016 9:34 am

+1! That'd double my available commands, it's just awesome.

rrmccabe
Posts: 4
Joined: Tue Feb 04, 2014 1:02 pm

Re: 8-sided radial menu

Post by rrmccabe » Sat Dec 24, 2016 2:34 pm

I agree. I just bought a wireless 3D mouse to replace my space pilot pro I was not using the buttons on.

I like the radial menu concept but its way short of what it should be.

Ultimately it would be great if you could add your own images to the buttons. Even double click for RM3 and RM4.

Magic Man
Posts: 196
Joined: Tue Apr 08, 2008 4:51 am
Location: South Wales

Re: 8-sided radial menu

Post by Magic Man » Wed Mar 22, 2017 6:53 am

+1
more customisation is always good and potentially opens you to other markets (games etc.)

Phil999
Posts: 397
Joined: Tue Jun 30, 2009 5:20 am

Re: 8-sided radial menu

Post by Phil999 » Wed Mar 22, 2017 8:31 am

I'm sure the designers were discussing this, and decided to have 4 options in the radial menu. I think it was the right decision. On the other hand I wouldn't say no if the user could select between 3, 4, 5, 6, 7, and 8 options. Maybe even 9 and 10 (especially for the SpaceNavigator that has only two buttons). But I guess (never tried myself) one can use radial menus inside a radial menu. Which would (if true) provide the solution you're asking for already.
Space Navigator x2, Space Pilot, Space Pilot Pro, SpaceMouse Enterprise

Post Reply