SPACE NAVIGATOR DOESN'T WORK

Questions and answers about 3Dconnexion devices on Windows.

Moderator: Moderators

Post Reply
JOHN
Posts: 4
Joined: Mon Mar 26, 2007 7:35 am

SPACE NAVIGATOR DOESN'T WORK

Post by JOHN » Mon Mar 26, 2007 7:41 am

I just got the Space Navigator PE, and can't seem to get it to work.
I got it primarily to use with Google Earth.
My operating system is Windows XP Pro.
The Space Navigator lights up, but just doesn't seem to work at all.
JOHN S

Fred
Moderator
Moderator
Posts: 997
Joined: Wed Dec 06, 2006 7:15 am
Location: Rochester, NY
Contact:

Post by Fred » Tue Mar 27, 2007 5:14 am

John,

What happens when you start the demos?
What OS are you using?
Were there any error messages when installing the software?
Do you have Admin permissions to install software?

jwick
Moderator
Moderator
Posts: 2585
Joined: Wed Dec 20, 2006 2:25 pm
Location: USA
Contact:

Post by jwick » Tue Mar 27, 2007 8:02 am

What version of Google Earth do you have installed?

JOHN
Posts: 4
Joined: Mon Mar 26, 2007 7:35 am

Post by JOHN » Tue Mar 27, 2007 8:54 am

I'm using Windows XP professional. No problems when downloading the software. I downloaded Google Earth right before loading the SpaceNAvigator software, so I would assume that it is the latest version.
The SpaceNavigator works fine in the picture viewer mode (part of 3dx's software)
It says that the 3dx drivers are already running.
JOHN S

Fred
Moderator
Moderator
Posts: 997
Joined: Wed Dec 06, 2006 7:15 am
Location: Rochester, NY
Contact:

Post by Fred » Tue Mar 27, 2007 9:56 am

John open Google earth and click on help and about.
Let us know what version of Google earth you installed.

Also open the 3dcontrol panel while google earth is open in the background.
In the window it should say Google earth if not select the dropdown and choose google earth.
If it does not appear i would suggest reisntalling the driver from the website.
Before reinstalling close out all running applications.
Otherwise Windows Xp. will not allow the plugins to install.

JOHN
Posts: 4
Joined: Mon Mar 26, 2007 7:35 am

Post by JOHN » Tue Mar 27, 2007 10:17 pm

Fred:
There is no google earth in the 3d control panel; and no google earth in the dropdown menus.
The version that I downloaded is 3.0.0529 (beta)
JOHN S

JOHN
Posts: 4
Joined: Mon Mar 26, 2007 7:35 am

Post by JOHN » Tue Mar 27, 2007 11:39 pm

Fred:
Looks like the problem iwas the version of Google earth that I had downloaded.
I downloaded version 4, and now it seems to work fine.
Thanks for your help!
One more question:
Is there a way to focus in better when you get close up?
JOHN S

ghannigan
Posts: 35
Joined: Mon Dec 18, 2006 11:31 am

Post by ghannigan » Wed Mar 28, 2007 4:48 am

Google Earth is made up of stitched together satellite images. The resolution varies, generally sharper in urban areas. As far as I know, you cannot manually sharpen these images.

Post Reply