Change window in Pro/E Wildfire - slower than before

Questions and answers about 3Dconnexion devices on Windows.

Moderator: Moderators

ngomes
Moderator
Moderator
Posts: 2005
Joined: Mon Nov 27, 2006 7:22 am
Contact:

Post by ngomes » Tue Dec 19, 2006 2:36 am

Hi JockeR
JockeR wrote:I removed the 3DxOffice and 3DxAdobe drivers, and the delay when switching between application disappeared.
This may be an important piece of the puzzle. Thanks for reporting it and for testing 3.0.9.

droche
Posts: 2
Joined: Fri Dec 22, 2006 11:05 am

Post by droche » Fri Dec 22, 2006 11:11 am

I'm having the same problem - a 5 second delay when switching windows in Pro/E. I've noticed a few things that might be of help:

- when switching from a window with an assembly to another window with an assembly, there is no delay
- when switching from a window with an assembly to a window with a part, the delay occurs.
- during the time that it takes to switch, I can see the display on the SpacePilot updating one field at a time (going from "Pro/ENGINEER Assembly1" to "Pro/ENGINEER Part1"). Everything is back to normal once the display gets updated.

This would also explain why removing drivers for office and acrobat fixed the problem for some - the display does not have to update if you switch to an application that has no driver associated with it.
Last edited by droche on Fri Dec 22, 2006 11:49 am, edited 1 time in total.

ngomes
Moderator
Moderator
Posts: 2005
Joined: Mon Nov 27, 2006 7:22 am
Contact:

Post by ngomes » Fri Dec 22, 2006 11:22 am

Hi droche,
droche wrote:I'm having the same problem - a 5 second delay when switching windows in Pro/E. I've noticed a few things that might be of help:

- when switching from a window with an assembly to another window with an assembly, there is no delay
- when switching from a window with an assembly to a window with a part, the delay occurs.
- during the time that it takes to switch, I can see the display on the SpacePilot updating one field at a time (going from "Pro/ENGINEER Assembly1" to "Pro/ENGINEER Part1"). Everything is back to normal once the display gets updated.

This would also explain why removing drivers for office and acrobat fixed the problem for some - the display does not have to update if you switch to an application that has no driver associated with it.
This is very helpful, yes. It certainly narrows the possibilities.
Could you please post your system details?

droche
Posts: 2
Joined: Fri Dec 22, 2006 11:05 am

Post by droche » Fri Dec 22, 2006 11:53 am

My System:

Windows XP Pro, SP2
Pentium 4 3.40GHz
3.25GB RAM
NVIDIA Quadro FX 345/4000 SDI

Pro Engineer version: Wildfire 3.0, Date Code M040

3DxWare Version 6.0.18
Firmware Version 3.12


Please let me know if I can provide any more useful info.

Thanks!
-Dan

Bob
Posts: 9
Joined: Tue Jan 23, 2007 10:50 am

Post by Bob » Tue Jan 23, 2007 10:53 am

I also am experiancing the same issue. Wildfire2 build M210.
It's quite annoying......

10mrussell
Posts: 4
Joined: Mon Dec 18, 2006 11:07 am

Post by 10mrussell » Mon Jan 29, 2007 5:42 am

Unfortunately I have not had chance to load the latest driver 3.0.9. I am going to do that today and try to report back in a few days or when ever I have had a chance to evaluate it. As JockeR stated earlier, I have also unloaded the plug-in for Microsoft office and the problem went away (ver. 3.0.07).

Peter_W
Posts: 3
Joined: Thu Feb 01, 2007 6:20 am

Windows change in ProE

Post by Peter_W » Thu Feb 01, 2007 6:27 am

Hello,

I have the same problem when switching between windows in ProE WF 2.0. When I stop the spacepilot driver(v3-0-9), then ProE is back to normal. At this moment the waiting time when switching is 10 - 15 seconds. Very irritating!

When can i install a new driver? Will the v3.1.1-beta driver solve this problem?

greetings,

Peter

srieger
Posts: 1
Joined: Fri Feb 02, 2007 7:30 am

3.0.9 Still has it

Post by srieger » Fri Feb 02, 2007 7:36 am

I get this issue with switching between windows with the 3.0.9 version of the software. I'm using Wildfire 2 build M240. The problem gets progressively worse the more windows you have open. If I only have 2 windows open it may be virtually un-noticeable. If I open up say 5-10 windows, it gets unbearably slow. Slow to the point of aggravation and I have to just shut the driver down.

JockeR
Posts: 7
Joined: Tue Nov 28, 2006 2:06 am
Location: Uppsala, Sweden

Post by JockeR » Fri Feb 09, 2007 1:25 am

Hi,
I have been using the 3.1.3 beta drivers fore some days now, and delay when switching windows is now much better, meening that the delay now is very very short.

Actually, I haven't been experiencing any problems or annoyances with theses drivers so far.

Good job guys!
Pro/ENGINEER Wildfire2 - user & administrator

jwick
Moderator
Moderator
Posts: 2665
Joined: Wed Dec 20, 2006 2:25 pm
Location: USA
Contact:

Post by jwick » Tue Feb 13, 2007 7:18 am

Hello,

Try as we might, we can't reproduce this problem in-house (but we do believe all of you <G>).

Can one of you who are experiencing this problem help us zero in on the culprit? Please uninstall 3DxProENGINEER (you will lose your 3DxProE menu and SpacePilot button functionality while it is uninstalled).

Go to the Add/Remove Panel, select 3Dconnexion 3DxSoftware, then Change, Modify, Next, and unselect 3Dconnexion Plug-in for Pro/ENGINEER, Next, Finish.

Let us know on this forum if this has an effect on the delays you are seeing.

Thanks.

Jim
3Dx Software Development

10mrussell
Posts: 4
Joined: Mon Dec 18, 2006 11:07 am

Post by 10mrussell » Fri Mar 02, 2007 7:12 am

I just found out that the Microsoft plug-in is no longer supported by 3d connexion. This may have been the source of all the delay issues. As I no longer have it installed I do not have any delay problems.

Spacer
Posts: 3
Joined: Sat Mar 10, 2007 9:07 am

Post by Spacer » Sat Mar 10, 2007 9:42 am

Hello !

Just want to say thanks! The problem has been fixed very satisfyingly,
(after it had been very bothering - even to the point that I started
regretting having bought the space pilot).

After uninstalling the complete old drivers and software (simple update seems not to be sufficient) I downloaded the new 3.1.8 3DxSoftware and installed (only!) the plug-in for Pro/E v1.2.8 it worked very fine!

Switching between parts -> assy or drw, etc. works with almost no
delay.

Thank you!!

Spacer

jwick wrote:Hello,

Try as we might, we can't reproduce this problem in-house (but we do believe all of you <G>).

Can one of you who are experiencing this problem help us zero in on the culprit? Please uninstall 3DxProENGINEER (you will lose your 3DxProE menu and SpacePilot button functionality while it is uninstalled).

Go to the Add/Remove Panel, select 3Dconnexion 3DxSoftware, then Change, Modify, Next, and unselect 3Dconnexion Plug-in for Pro/ENGINEER, Next, Finish.

Let us know on this forum if this has an effect on the delays you are seeing.

Thanks.

Jim
3Dx Software Development
Pro/E WF 2.0 M240
WinXP Prof.

Post Reply