Space Navigator stopped working

Questions and answers about 3Dconnexion devices on macOS.

Moderator: Moderators

Post Reply
Morbeous
Posts: 5
Joined: Sat Jun 13, 2009 10:33 pm

Space Navigator stopped working

Post by Morbeous » Sat Jun 13, 2009 10:50 pm

Hi:

I have Space Navigator for less than a year and it was working just fine. I was using it on a daily basis but for the past couple of months I hadn't used it. However, the device was "active" throughout this time when the machine was on - the blue light was glowing. Then I bring up Poser and the thing went dead. The blue light went out and its a lump of dead metal. I have rebooted many times, reinstalled the driver several times, downloaded the latest driver, etc. etc. I am at my wits end. Can Someone lend some assistance?

I am running Mac OS X 10.5.7 on an Intel Mac Mini. This is the first time I am using it since I upgraded from 10.5.6.

Thanks.

Bryan
Moderator
Moderator
Posts: 443
Joined: Thu Dec 07, 2006 1:37 pm
Location: Rochester NY

Replugging Holding Down Both Buttons

Post by Bryan » Mon Jun 15, 2009 2:51 pm

Dear Morbeous,

Try upplugging your SpaceNavigator and then while holding down both buttons re-plug directly into your computer. Then access the box demo and see if this gets it working again.

Sincerely,
Bryan

Morbeous
Posts: 5
Joined: Sat Jun 13, 2009 10:33 pm

Post by Morbeous » Mon Jun 15, 2009 10:31 pm

Thanks for the reply. It miraculously came to life but I am not quite sure why. I tried to get it working on a notebook with XP but to no avail. Could not even get a "new hardware detected" message. I gave up or awhile and then right before I was going to turn in, I reconnected it to my Mac and it "turned on". I ended up staying up for several hours finally getting something done (device really speeds things along).

I was wondering if there was some "sleep" mode the device can enter. I have experienced such occurrences with USB hard drives.

petert
Posts: 3
Joined: Mon Nov 30, 2015 2:44 pm

Re: Replugging Holding Down Both Buttons

Post by petert » Thu Dec 21, 2017 5:51 am

Bryan wrote:
Mon Jun 15, 2009 2:51 pm
Dear Morbeous,

Try upplugging your SpaceNavigator and then while holding down both buttons re-plug directly into your computer. Then access the box demo and see if this gets it working again.

Sincerely,
Bryan
Brian,

You are the man!!!!!
Ben trying all morning to get my Space navigator to work again, nothing worked.
Your tip did though, thank you very much!

Post Reply