Space Navigator - Google SketchUp7 (Mac)

Questions and answers about 3Dconnexion devices on macOS.

Moderator: Moderators

Post Reply
safe
Posts: 5
Joined: Wed Feb 25, 2009 4:59 am

Space Navigator - Google SketchUp7 (Mac)

Post by safe » Wed Feb 25, 2009 5:37 am

Hello,

bought SpaceNavigator PE and installed with newest software/driver version, which is downloadable from this site.

Everything worked fine, and i was able to navigate in the 3 Demos.

However, I found that trying to use it with SU7 it don't work at all ?! Had a look in the plugin folder at:

/Library/Application Support/Google SketchUp 7/SketchUp/plugins/

where all of my other plugins are located.....

i can't see any plugins like "3DxSketchUp.bundle.plugin" and "3DxSketchUp.rb".

I also searched my MacBook regarding the 2 plugins, without success.

De installed and re installed everything all over again, without success.

Is there any chance that someone can send me the SU plugins, so I can move them in the plugins folder by myself?

Thanks in advance

parsipal
Posts: 2
Joined: Wed Feb 25, 2009 10:44 am

Post by parsipal » Wed Feb 25, 2009 10:47 am

Same problem here.
Where we can find the plugin files?

Thank you in advance
Parsipal

donalfonsho
Posts: 1
Joined: Fri Feb 27, 2009 11:13 pm

Post by donalfonsho » Fri Feb 27, 2009 11:15 pm

i got the exact same problem

flomotan
Moderator
Moderator
Posts: 287
Joined: Mon Jan 08, 2007 3:37 pm

Post by flomotan » Tue Mar 03, 2009 5:31 pm

The installer will put the 3Dconnexion files in /Library/Application Support/Google SketchUp 7/SketchUp/plugins/

Do you also have SketchUp 6 installed on the system? If yes, try temporarily renaming
/Library/Application Support/Google SketchUp 6/SketchUp/plugins/

to
/Library/Application Support/Google SketchUp Save6/SketchUp/plugins/

then run the installer again. After the install, rename the folder back.

safe
Posts: 5
Joined: Wed Feb 25, 2009 4:59 am

again ! :-)

Post by safe » Fri Mar 06, 2009 6:07 am

flomotan wrote:The installer will put the 3Dconnexion files in /Library/Application Support/Google SketchUp 7/SketchUp/plugins/

Do you also have SketchUp 6 installed on the system? If yes, try temporarily renaming
/Library/Application Support/Google SketchUp 6/SketchUp/plugins/

to
/Library/Application Support/Google SketchUp Save6/SketchUp/plugins/

then run the installer again. After the install, rename the folder back.
The Installer I downloaded from this site, don't install the PlugIns in the PlugIn Folder. I searched the Installer, and was not able to find any PlugIns for SU7. There is just a plugin for "FormZ".

I don't have SU6 or any other SU versions on my mac. I desintalled and reinstalled everything again and again, even SU, without finding the PlugIns.

What I don't understand is, why not just send the people (and obviously there are many) the 2 PlugIns, and we all can place them by ourself in the PlugIn folder. They are small files, no big deal to send them via email.

So If you or someone else would be so kind to send them to me:

safeandvault@mac.com

I would appreciate that very much. I have next week a presentation, and would like to use it.

Kind Regards

bradygilchrist
Posts: 2
Joined: Wed Apr 22, 2009 6:50 am

Same problem

Post by bradygilchrist » Wed Apr 22, 2009 7:19 am

Does anyone know how I can get the files for I can drop them in the directory myself?

This problem has been going on way to long as a I look through all the posts about it.

B

safe
Posts: 5
Joined: Wed Feb 25, 2009 4:59 am

Re: Same problem

Post by safe » Wed Apr 22, 2009 9:53 am

bradygilchrist wrote:Does anyone know how I can get the files for I can drop them in the directory myself?

This problem has been going on way to long as a I look through all the posts about it.

B
as you can see, I posted the same 2 months ago. No success ! My Space Navigator is collecting dust. I really ask myself why is it so difficult to send people the files to their email, or set up a download link, so we can put them in the right folder by ourselfs.

Nobody seems to care.

flomotan
Moderator
Moderator
Posts: 287
Joined: Mon Jan 08, 2007 3:37 pm

Post by flomotan » Wed Apr 22, 2009 11:16 am

Hello,

I just sent you an email with the plugin files. We would like to understand the install issue that's preventing these files from being installed properly. Please send back the information requested on the email so we can identify the problem.

Thanks

safe
Posts: 5
Joined: Wed Feb 25, 2009 4:59 am

Post by safe » Wed Apr 22, 2009 6:22 pm

flomotan wrote:Hello,

I just sent you an email with the plugin files. We would like to understand the install issue that's preventing these files from being installed properly. Please send back the information requested on the email so we can identify the problem.

Thanks
Received your mail, many thanks. I am now in China and will be back in around a month, then I will try it. I am sure it will work. As I said above, the only PlugIns i was able to find in the download, are the ones for "FormZ". I searched the downloaded file in detail and no where I have seen the SU PlugIns. I was able to use the space navigator in the demos, but not in the program(SU) itself.

It seems for me that this is a mac issue, since it work smooth in windows. I got windows running with bootcamp on my mac, with ProE, Solidworks, SU7, UGS, Inventor, 3DMax...and it works on the windows partition.

I tried even on another macBook, without suceess. SU is a quite simple program, and I think that just the 2 plugins have to be placed in the plugin folder and then it should work. Will let you know.

Thanks so far, even if it was with a 2 months delay. I am sure many here will appreciate that. I know I do...

Regards

fionmacool
Posts: 7
Joined: Thu Apr 30, 2009 5:34 am

Same problem. Why isn't this fixed?

Post by fionmacool » Thu Apr 30, 2009 5:43 am

This is clearly a problem for many users. Why isn't it fixed by now? I am awaiting a response regarding the drivers. Hopefully I will obtain them but why are they not available on this website?

:evil:

flomotan
Moderator
Moderator
Posts: 287
Joined: Mon Jan 08, 2007 3:37 pm

Post by flomotan » Thu Apr 30, 2009 8:52 am

Hello,

I sent you a note which will hopefully help us diagnose this problem. I appreciate any help you can provide in trouble shooting this issue. Not all systems exhibit this install issue and we would really like to be able to solve it for everyone

Thanks

sjatkins
Posts: 1
Joined: Thu Jan 22, 2009 9:17 pm
Location: Silicon Valley

As this been diagnosed yet? (Space Navigator with SU 7)

Post by sjatkins » Thu Jun 04, 2009 10:59 pm

I have the same problem with sketch up not using or responding to my Space Navigator. As I have seen many post about this what is the solution?

Morbeous
Posts: 5
Joined: Sat Jun 13, 2009 10:33 pm

Post by Morbeous » Wed Jun 17, 2009 10:48 pm

I have not installed version 7 but I had a problem with versions 6. It had to do with case sensitivity. The plug in folder under/Google Sketchup 6/Contents was spelled "Plugins" with a capital "P". I renamed the folder "plugins" with a lower case "p" and the plug in loaded. i renamed the folder back to the original spelling afterwards.

If you don't know, to see the "Contents" folder, right click on the "Sketchup" icon and select "Show Package Contents".

Post Reply