Failed to get User error.

Questions and answers about 3Dconnexion devices on UNIX and Linux.

Moderator: Moderators

Post Reply
demaseme
Posts: 2
Joined: Mon Nov 20, 2017 12:38 pm

Failed to get User error.

Post by demaseme » Mon Nov 20, 2017 12:55 pm

Hello, I've been trying to install an Space Navigator driver on both Ubuntu 17.10 and Tumbleweed (Open SUSE) without any results.

I followed the instructions on the text file from the file that I downloaded from your official website and make some digging on google but I can't seem to fix my problem, on the main installation I get this error:

Code: Select all

[2017-11-20 13:50:51] Error: 3dxsrv.c :: startupCommandLine(), authGetUser(), failed to get user
However, I try to run the driver :

Code: Select all

demaseme@localhost:/> /etc/3DxWare/daemon/3dxsrv -d USB
[2017-11-20 13:53:07] Error: 3dxsrv.c :: startupCommandLine(), authGetUser(), failed to get user
Now with sudo:

Code: Select all

demaseme@localhost:/> sudo /etc/3DxWare/daemon/3dxsrv -d USB
[2017-11-20 13:53:51] Error: 3dxsrv.c :: startupCommandLine(), authGetUser(), failed to get user
I've been trying for about 2 weeks now and now I'm really tired to keep looking, I need to get it running for a homework for this week. Can anybody help me? I get the same error in Ubuntu, currently my laptop has Tumbleweed installed. Thanks.

demaseme
Posts: 2
Joined: Mon Nov 20, 2017 12:38 pm

Re: Failed to get User error.

Post by demaseme » Mon Nov 20, 2017 1:01 pm

The version I'm using:
demaseme@localhost:/> /etc/3DxWare/daemon/3dxsrv -v
3DxWareUNIX = V1.8.0, ID 10505

UtaSH
Moderator
Moderator
Posts: 3208
Joined: Mon Nov 27, 2006 10:34 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Failed to get User error.

Post by UtaSH » Wed Nov 29, 2017 2:04 am

Hello demaseme,

officially we do not support ubutnu. Thus we haven't tested our driver on ubuntu.

Have you tried with

Code: Select all

su -
...
/etc/3DxWare/daemon/3dxsrv -d usb

nlc
Posts: 1
Joined: Mon Aug 27, 2018 4:17 pm

Re: Failed to get User error.

Post by nlc » Mon Aug 27, 2018 4:25 pm

Yes he did and ther is the same problem ! I heard of a small C code some one compile to make it work and i did a long time ago but i do not remember what one need to do with it !!

https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-6 ... e36149df5b

If you solve the problem pleas update

nour
Posts: 2
Joined: Thu Jan 31, 2019 1:50 pm

Re: Failed to get User error.

Post by nour » Wed Feb 13, 2019 7:45 am

nlc wrote:
Mon Aug 27, 2018 4:25 pm
Yes he did and ther is the same problem ! I heard of a small C code some one compile to make it work and i did a long time ago but i do not remember what one need to do with it !!

If you solve the problem pleas update
So basically, the link takes me to the other forum that contanis a link to this forum ?
Anyway, juste compiling a code can not fix the problem, that must be some "make" file out there to deploy to binary file.

Post Reply